Warmtecheck van de Jasmijnstraat in Gennep voor de Klimaatstraatfeestcompetitie

Warmtecheck.nl heeft onlangs een inspectie van de Jasmijnstraat in Gennep uitgevoerd. De bewoners van deze straat doen mee aan het klimaatstraatfeest. De bedoeling hierbij is om met de hele straat energie te besparen en zo punten te verdienen in de strijd tussen alle klimaatstraten in Nederland om één van de 500 klimaatstraatfeesten te winnen. Met de warmtecheck van hun straat kregen de bewoners een goed inzicht in het warmteverlies van hun woning. Hiermee kunnen zij nu gericht aan de slag om energie te gaan besparen. Maar wat ook niet geheel onbelangrijk is: de Jasmijnstraat verdiende hiermee 2000 punten in de klimaatstraatcompetitie!

Hieronder staan twee panorama opnames van de Jasmijnstraat:

Thermografisch beeld van de Jasmijnstraat toont waar de isolatie gebrekkig is.

Warmtebeeld van de even nummers van Jasmijn-klimaatstraat. Waar de huizen rood zijn lekt warmte weg.

Thermografish beeld welke laat zien waar warmte weglekt

Warmtebeeld van de oneven nummers van Jasmijn-klimaatstraat. Waar de huizen rood zijn lekt warmte weg.

Het is meteen duidelijk dat huizen nog veel warmte onnodig verliezen. Slecht geïsoleerde ramen en soms ook muren zijn de boosdoeners, maar ook sommige daken vertonen duidelijk gebreken. Het is duidelijk dat de bewoners van de Jasmijnstraat nog veel punten kunnen verdienen met het oplossen van deze problemen.

In de media was er ook op verschillende plaatsen aandacht voor deze bijzondere warmtecheck:

Al met al was het een groot succes en ik wens de bewoners van Jasmijnstraat en alle andere deelnemers aan de klimaatstraatfeest competitie veel succes met het besparen van energie!

2 reacties op “Warmtecheck van de Jasmijnstraat in Gennep voor de Klimaatstraatfeestcompetitie

  1. Grappig, bij de ramen en deuren was het te verwachten maar bij de daken zou je het niet verwachten. Zou je zo’n foto van je eigen huis kunnen maken met je iPad? Dan weet je precies op welke punten je actie moet ondernemen.

    • Toch zijn de daken bij veel huizen een probleem. Zeker bij geschakelde huizen is dat zo. De interpretatie van deze foto’s is echter wel iets wat nauwkeurig dient te gebeuren en ook het maken van deze warmtebeelden kan alleen met speciale apparatuur (niet met een iPad zoals u voorstelt). Warmtecheck.nl kan dit wel voor u verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.