De vloerverwarmingscheck

Onlangs had ik de vloerverwarming uitgeschakeld en de vloer af laten koelen. De volgende dag  ’s ochtends was het toch wel wat fris geworden. Toen heb ik de vloerverwarming weer ingeschakeld en eens even de warmtebeeldcamera erbij gehouden, zoals het een thermograaf betaamd! Ik wist natuurlijk wel dat het mogelijk is om de vloerverwarming met warmtebeelden in kaart te brengen, maar de kwaliteit en het detail deden zelfs mij versteld staan.

De slangen van de vloerverwarming duidelijk zichtbaar. Onder zijn twee koudere slangen zichtbaar, dit zijn retour leidingen uit een andere ruimte.

De slangen van de vloerverwarming duidelijk zichtbaar. Onder zijn twee koudere slangen zichtbaar, dit zijn retour leidingen uit een andere ruimte.

Hier zijn twee slangen zichtbaar onder het tapijt lopen en de keuken aansluiten. Duidelijk blijkt hier dat ook onder tapijt vloerverwarming verwarmt.

Hier zijn twee slangen zichtbaar onder het tapijt lopen en de keuken aansluiten. Duidelijk blijkt hier dat ook onder tapijt vloerverwarming verwarmt. De warme slang is natuurlijk de aanvoer en de koude de retour.

Hier is zichtbaar hoe de aanvoer en retourslangen lopen van de langste lus in het huis. Het temperatuursverschil is zo groot dat je de retourslangen nauwelijks kunt zien tussen de warme slangen.

Hier is zichtbaar hoe de aanvoer en retourslangen lopen van de langste lus in het huis. Het temperatuursverschil is zo groot dat je de retourslangen nauwelijks kunt zien tussen de warme slangen in de al deels opgewarmde vloer.

Hier is de verdeler zichtbaar met de pomp. Het achterste blok is de aanvoer naar de ruimtes van ongeveer 38 graden. De voorste slangen zijn de retourslangen met hun respectivelijke temperaturen. Duidelijk blijkt wel dat het systeem niet geheel in balans is en dat sommige ruimtes veel minder warmte opnemen dan andere.

Hier is de verdeler zichtbaar met de pomp. Het achterste blok is de aanvoer naar de ruimtes van ongeveer 38 graden. De voorste slangen zijn de retourslangen met hun respectivelijke temperaturen. Duidelijk blijkt wel dat het systeem niet geheel in balans is en dat sommige ruimtes veel minder warmte opnemen dan andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.